Viktor Tumbas Quintet

Viktor Tumbas – vokal 
Stevan Milijanović – klavir
Luka Malko – gitara 
Miroslav Šarbanović – kontrabas 
Aleksa Milijanović – bubnjevi

Viktor Tumbas rođen je u Somboru 1999. godine. Interesovanje za muziku počeo je da pokazuje još u ranom detinjstvu. Srednje muzičko obrazovanje stiče u Subotici 2018. godine na vokalno-instrumentalnom odseku, modul violončelo, posle čega upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, na katedri za džez i popularnu muziku u klasi Vesne Petković. Već kao tinejdžer nastupao je na džez festivalima u Subotici i Novom Sadu. Bio je član sastava Oktatonik i gost na nastupima VH Banda. Godine 2019. osniva svoj kvintet sa kolegama sa studija. Angažujući u njemu muzičare sa iskustvima u raznim muzičkim/džez ansamblima, ostvario je fuziju različitih uticaja i stilova, koja se neminovno oslikava u izrazu ovog sastava. Značajniji nastupi: Novosadski džez festival, Džez za Dž. Doma omladine Beograda, Musicology Sessions, Green Town Jazz Festival (Sombor), Youth Jazz and Rock Festival (Subotica). 

Neposredno pred premijerni nastup na Beogradskom džez festivalu, Tumbas objavljuje debi album Depths za produkciju Sekvoia Music, sa originalnim kompozicijama za džez kvintet i kamerni gudački orkestar Muzikon. Aranžmane za gudače, kao i nekoliko numera napisao je Vladimir Nikolov. Ovo izdanje predstavlja mladog umetnika kao velikog sledbenika popularnog britanskog pevača Hozea Džejmsa. 

Viktor Tumbas kvintet je jedan od pet džez sastava odabranih na prvom nacionalnom konkursu Serbia Creates: The Spotlight, ustanovljenom u cilju raznovrsne podrške najvećim srpskim muzičkim talentima. Uvrštavanjem sastava u program manifestacije, Beogradski džez festival započinje partnerstvo sa ovim projektom.  

Podrška: SOKOJ i Nacionalna platforma SRBIJA STVARA MUZIKU