Studnitzky X Magro

Studnitzky – klavir, truba i elektronika 
Magro – bubnjevi 

Študnicki i Magro udružili su se da stvore jedinstven muzički proizvod koji će spojiti džez, klasiku, elektroniku i R’n’B kao raznovrsne pritoke njihovih stilskih interesovanja, predstavljajući izvanrednu refleksiju inovativnih stremljenja na živoj muzičkoj sceni Berlina.  

Previše oštar za pop, previše emotivan za džez, kao i previše raskošan za elektroniku, trubač, pijanista i kompozitor Sebastijan Študnicki oblikuje inovativnu i osvežavajuću muziku koja izmiče jasnom žanrovskom svrstavanju. Dobitnik je nagrade ECHO Jazz 2015 za najboljeg džez duvača u Nemačkoj, kao i nagrade OPUS Klassik 2020, za album A Bernstein Story (sa Sebastijanom Mancom). Snimio je više od deset albuma kao lider postava različitog formata, kao i sarađivao sa istaknutim svetskim umetnicima i sastavima među kojima su Dominik Miler, Volfgang Hafner, Moric Fon Osvald, Nils Landgren’s Funk Unit, Jazzanova, Mezzoforte i Nightmares On Wax. Profesor je džez trube na Univerzitetu u Drezdenu i na Džez institutu u Berlinu, kao i osnivač i umetnički direktor berlinskog festivala XJAZZ.

Bubnjar i producent Magro ostvaruje nesvakidašnju fuziju akustičnog džeza, hip-hopa i R’n’B-a. Prvi album Trippin (2021) doneo mu je German Jazz Prize za najbolje debitantsko ostvarenje. Na drugom albumu II (2022) njegovom bendu se u studiju pridružuju berlinska R’n’B pevačica Leona Berlin (Magro je i producent njenih albuma), reper MC Rapturous, kao i njujorški pijanista BIGYUKI. Među umetnicima sa kojima je sarađivao kao bubnjar ili producent su i Keni Vesli, Džej Lamota, Jakob Manc, Vejn Snou, Kurt Rozenvinkl i Stimulus.

ky-music.com

magromusic.com

Podrška: Gete Institut Beograd