Miloš Čolović Trio

Andreja Hristić – klavir 
Miloš Čolović – kontrabas 
Miloš Grbatinić – bubnjevi 

Kontrabasista Miloš Čolović (Beograd, 1998) srednje obrazovanje stekao je na džez odseku MŠ „Stanković“, kao i uporedo pohađao časove klasičnog kontrabasa. Diplomirao je 2022. godine na Muzičkoj akademiji u Gracu (klasa prof. Mortena Ramsbela), te upisao master studije u Beču. Bio je među finalistima takmičenja džez kontrabasista u Pragu 2016, polufinalista takmičenja Međunarodnog udruženja basista u Blumingtonu (Indijana/SAD) 2019. godine, kao i dobitnik nagrade „Mihajlo Miša Blam” za najperspektivnijeg mladog džez muzičara u Srbiji 2017. godine. Selektor je beogradskog festivala Oslobađanje. 

Čolovićevi saradnici u triju su poznata lica na domaćoj džez sceni. Andreja Hristić je studirao u Lincu i na Berkliju, a predaje džez klavir u muzičkim školama u Vršcu i Beogradu. Miloš Grbatinić studira na katedri za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu, a već godinama je bubnjar u Big bendu RTS. Trio postoji od 2015. godine, pretežno izvodeći Miloševe autorske kompozicije inspirisane postbapom šezdesetih (Vejn Šorter, Endru Hil, Bil Evans…) i filmskom muzikom. Osim ovog trija Čolović je i član je kolektiva Soothsayer u Austriji. Oba sastava pripremaju prve albume. 

Glavne saradnje: Dina De Rouz, Sofija Knežević, Jelena Jovović, Jure Pukl, Hauard Kertis, Stiv Karington, Fredi Hendriks, Oliver Kent, Renato Kiko, Dejvis Vitfild, Mario Gonci, Džim Rotondi, Frenklin Kirmajer, Maks Kočetov, Big bend RTS, između ostalih. Diskografski opus: Uglješa Novaković – Tales From the Past, Aleksandar Grujić – GIV & Gaslight, Skyler Floe – The Chordless Quartet, Ármin Jámbor – Bad Odyssey

https://www.facebook.com/people/Milos-Colovic-Trio/100067989820994/

Podrška: SOKOJ