Max Kochetov Quartet feat. Fabrizio Bosso

MAX KOCHETOV QUARTET (Srbija/Ukrajina)

Maksim Max Kochetov – saksofoni 

Andreja Hristić – klavir 

Boris Šainović – kontrabas 

Miloš Grbatinić – bubnjevi 

Maksim Maks Kočetov rođen je u Kijevu (Ukrajina) 1979. godine. Muzikom se bavi od ranog detinjstva – učio je najpre harmoniku i klarinet, a potom saksofon. Od 1992. do 1997. studirao je saksofon na Kijevskom državnom muzičkom koledžu „R. M. Gliera”. Godine 1997. pohađao je letnji kurs u Erfrutu (Nemačka), pod vođstvom Poljaka Zbignjeva Namislovskog (klasa saksofona) i Britanca Džona Tejlora (ansambli), a zatim je imao više angažmana po nemačkim i francuskim klubovima. Godine 2003. bio je trostruki laureat festivala Do#Dj Junior u Donjecku, osvojivši nagrade za najboljeg izvođača, najbolji džez-rok ansambl i najbolju autorsku numeru. 

Od sredine dvehiljaditih živi i radi u Srbiji. Godine 2010. postaje član Big benda RTS, a potom prvi alt ovog orkestra, kao i najupečatljiviji solista. Uporedo radi sa brojnim džez i rok sastavima (Unit 5+1, Bramax, Deca loših muzičara…), a intenzivno sarađuje i sa Emirom Kusturicom. Objavio je tri albuma kao lider: samizdate 13:30 (2014, instrumentalni kvartet) i It’s Time for Jazz (2015, kvintet sa pevačicom Ksenijom Kočetovom), kao i aktuelno ostvarenje Altered Feelings (2022, osmodelna svita za instrumentalni kvartet), u izdanju A.MA Records iz Barija (Italija). Učestvovao je i na albumima Big benda RTS, Sanje Marković i Jelene Jovović, a već nekoliko godina uređuje program u beogradskom klubu Telma. Na Beogradskom džez festivalu debitovao je kao lider 2014. godine. Okosnicu ovogodišnjeg nastupa čine numere koje priprema za sledeće autorsko izdanje, takođe u produkciji A.MA Records. Ekskluzivni gost je italijanski trubač Fabricio Boso.    

facebook.com/max.kochetov.sax

Fabrizio Bosso - Photo Roberto Cifarelli

Photo Roberto Cifarelli

Fabrizio Bosso – truba 

Fabricio Boso (Torino, 1973) imao je samo pet godina kada je počeo da svira trubu po ugledu na oca, trubača-amatera, a sa petnaest je već diplomirao na Konzervatorijumu u Torinu. Ubrzo je već svirao prvi džem sešn, a u sedamnaestoj je postao član big benda Đanija Basa, sa kojim je prvi put snimao. Potom se preselio u Bari, gde je radio sa Nikolom Konteom i brojnim nadarenim vršnjacima, kao i predavao na Konzervatorijumu Nikolo Pićini. Godine 1999. proglašen je za najvećeg talenta u anketi magazina Musica Jazz. Sledeće godine diskografski debituje kao lider sa albumom Fast Flight.

Snimio je tridesetak albuma kao lider ili kolider (kvartet, kvintet, brojne duo kombinacije, kolektivi The Jazz Convention, High Five Quintet, Latin Mood i Spiritual Trio), te još nekoliko desetina kao sajdmen. Na aktuelnom albumu We Wonder (2022) predstavlja autentično viđenje muzike Stivija Vondera. Dobijao je nagrade za najboljeg trubača i najbolji album u anketama magazina JazzIt i Musica Jazz (Top Jazz). Saradnje (odabrano): Enriko Pjeranunci, Đanluka Petrela, Stefano Bolani, Gaetano Partipiljo, Rozario Đulijani, Franko D’Andrea, Lućano Bjondini, Mauro Otolini, Rita Markotuli, Enriko Rava, Renato Selani, Stefano Di Batista, Karla Blej, Dajen Rivs, Marija Šnajder, Rajan Trusdel. 

Tri puta dosad je nastupao na Beogradskom džez festivalu, prva dva puta iste 2005. godine: svirao je najpre u Liberation Music Orchestra Čarlija Hejdena na uvodnoj večeri, pa se vratio kući u Rim, pa ponovo došao u Beograd sa bendom Nikole Kontea. Potom je nastupio u kvartetu Stefana Di Batiste u Kolarcu 2008. godine.  

fabriziobosso.eu